Безжичен домофон

GSM-комуникатор за входната врата. Управлява и контролира отключването на вратата. /крайна цена 360 лв. с монтажа/

Съвременните жилищни и обществени сгради не могат да бъдат като разграден двор. Системите за контрол на достъпа са необходимост, която защитава обитателите на всяка сграда от нежелани посетители. Входните врати трябва да са постоянно заключени, за да се защити сградата и живеещите в нея от крадци и вандали. Едно добро решение за отключване на входната врата е с GSM комуникатор. Системата работи със сим карта и вградени номера, които имат право на достъп. Системата работи с до 1000 телефонни номера.

В много сгради за контрол на достъпа се ползват домофони. Когато посетител пожелае да посети определен апартамент, позвънява от входния звънец на собственика му и той ако желае, му отключва вратата посредством бутон от жилището си. Проблемът на домофонните системи е, че повечето от тях не работят или се повреждат, заради остаряла система, кабели или други проблеми.

За подмяна на домофоните от стар тип се изискват доста средства, а и труд и време. С новите системи за sms отключване, собственикът на жилището може да отключи входната врата, без значение къде се намира в момента. Просто трябва да изпрати команда чрез sms и готово - неговите близки ще могат да влязат в сградата.GSM комуникаторите се командват лесно чрез GSM или компютър.

Това умно устройство може да запаметява номера, които след това лесно се променят. Може да се смени и сим картатта, което не е причина за препрограмиране на цялата система. Управлението на системата е просто, лесно и бързо. Когато сим картата на комуникатора получи sms команда, вратата се отключва за определен период от време, след което се заключва отново.

Това осигурява спокойствие на обитателите на сградата и ги предпазва от хора с престъпни намерения, които са възпрепятствани да влязат. Цената на подобно умно устройство е 360 лв. Ползите от него обаче са неоспорими и напълно оправдават инвестицията в GSM комуникатор.