Електронно заключване

Всяка сграда трябва да се заключва надеждно, за да се гарантира сигурността на обитателите и. Обикновените брави със стандартни ключове не са пречка пред неканените гости, затова все повече популярност набират модерните врати с електронно заключване. Системите, базиращи се на електронен ключ са много удобни и сигурни. Всеки ключ е уникален и не може да му се направи дубликат. Това е една сериозна преграда пред хората, които нямат право да влизат в сградата.

Управлението на системите с електронно заключване е много лесно с помощта на мастър ключ, с който се настройват всички параметри. С времето системата може да се разширява и да се добавят още елементи към нея. Ако в началото е монтирана само за заключване на входната врата, то след време може да се добави контрол на достъпа до асансьорите или сервизните помещения в сградата.

Системите за електронно заключване лесно се свързват с домофонната система, което позволява дистанционно отключване след като посетител позвъни на някой от звънците. Входната врата би могла да се отключва и чрез изпратен sms от предварително програмирана в системата сим карта. Практичността на системата позволява спестяване на средства в дългосрочен план. Всеки, който притежава електронен ключ, може да отключва с него всички общи врати - на асансьора, на мазетата, таваните и други. Бравите с електронно заключване са много здрави и надеждни и се амортизират много по-бавно, отколкото традиционните брави.

Една модерна система за електронно заключване спестява много главоболия на обитателите на сградата. Системата издържа на вандалски набези и всяко събитие се записва, което се проследява лесно на компютър. Всяко отключване и заключване се отбелязва в статистиката, като се знае точно кой ключ е ползван и по кое време.. Така самодисциплината на живеещите в сградата се повишава, а това слага край на вандалските прояви и кражби от мазета и тавани, особено ако има монтирани и видеокамери във входа.